14 Mart 2009 Cumartesi

Blog kenar çubuğunuza Adsense'i nasıl ekleyebilirsiniz?

Blog kenar çubuğunuza Adsense'i nasıl ekleyebilirsiniz?
Not: Bu makalede, klasik şablon kullandığınız varsayılır. Düzenlerle kullanılabilen bloglarda, kenar çubuğunuza kolaylıkla yeni bir AdSense sayfa öğesi ekleyebilir veya varolan bir öğeyi istediğiniz konuma sürükleyebilirsiniz.

Daha önce AdSense kullanmadıysanız ve blogunuzun şablonunda değişiklik yapma konusunda yeterli bilginiz yoksa, blogunuzun kenar çubuğuna AdSense kodunu eklemek için (örnek olması açısından Minima şablonunu kullanan) bu talimatları izleyebilirsiniz.

Bir Google AdSense hesabı için kaydolduğunuzu ve kaydınızın onaylandığı varsayarsak, buradan oturum açabilmeniz gerekir. Oturum açtıktan sonra, sayfanın üst kısmına yakın bir yerde bulunan AdSense Ayarları sekmesine tıklayın. Hemen işe koyulabilmek için şu adımları dikkate alın:

Reklam Düzeninizi Seçin - Reklamları kenar çubuğunuza sığdırabilmek için izleyebileceğiniz en iyi yol aşağıdaki reklam düzenlerinden birini seçmektir.

Düğme (125x125)

Gökdelen (120x600)

Geniş Gökdelen (160 x 600)

Dikey Reklam (120 x 240)

Küçük Dikdörtgen (180x150)

Bir renk paleti seçin - Çok akıllıca adlandırılmış olsalar da, her şey sizin tercihinize bırakılmıştır.
AdSense kodunuzu kopyalayın - Sayfanın alt kısmında içinde kod olan bir kutu vardır. Kodun tamamını vurgulayın ve kopyalayın.
Kodu bir yere yapıştırın - Not Defteri, Text Edit veya benzeri herhangi bir yer şimdilik iyi bir seçim olabilir.
Blogger.com'a gidin ve oturum açın - Reklam eklemek istediğiniz blogu seçin ve şablon sekmesine tıklayın.
Bu, izlenmesi gereken bir adımdan çok, alınması gereken bir önlemdir - Blogger şablonunuzun tamamını kopyalayın ve her ihtimale karşı Not Defteri'ne veya Text Edit'e alıp kaydedin.
Şablonunuzda şu bölümü bulun (fazlaca aşağı inmeniz gerekebilir):