14 Mart 2009 Cumartesi

Adsense ve Türkiye için EFT

Adsense ve Türkiye için EFT

Evet bu konu hakkında herşey tam tıkır tıkır yürümeye başlayana kadar bir şey yazmak istemedim.

Eskiden Türkiye'deki Google Adsense üyeleri, birikimlerini sadece yurt dışından gelen çeklerle alabilmekteydiler. Bu durum da tam bir felaketti çünkü hem banka banka koşuşturmak gerekiyordu, banka görevlilerini çeki nakite döndürmeleri için onları ikna etmek gerekiyordu, sonra da bir ay kadar da beklemek gerekiyordu.

Ancak artık bir kaç aydır, Türkiye'ye EFT ile birikimler yollanmakta. İlk olarak, EFT bilgilerinizi doğru girmeye özen gösterin. Bunun için bankanızın uluslararası kodunu öğrenin ve tabi ki şube ve hesap numaranızı da doğru girin. Google size ilk defa birikiminizi yollayacağı zaman, her şeyin yolunda gittiğini kontrol etmek için ilk olarak çok ufak bir miktar yollayacak. Bu sembolik para elinize geçtikten sonra Adsense hesabınıza girip, size gelen miktarı yazmanız istenecek. Buradaki amaç, o ufak miktarın elinize ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek. Her şey yolunda gittiyse ve EFT'nin da ulaştığını belirtirseniz, Google size geri kalan kazançlarınızı gönderecektir.

Unutmayın, kazancınızın yollanması için bir ay sonunda kadar $100'dan fazla bir birikimin olması lazım. Eğer Şubat ayının sonunda kazançlarınız $100'ı geçmişse, o zaman gelecek ayın sonuna doğru hesabınıza EFT gerçekleşir. Yani, gerekli miktar olan yüz doları geçişinizden yaklaşık 25 gün sonra paranız size ulaşacaktır. Bu gerekli miktarı bir ayda tutturmak için günde yaklaşık $3.33 tutturmanız gerekir. Eğer iki ayda tutturmayı hedefliyorsanız günde $1.67 kazanmaya gayret edin.