14 Mart 2009 Cumartesi

Adsense'de şunları Yapmayın Sakıncalı

Adsense'de Bu Hataları Yapmayın

Diyelim ki Google Adsense sizi programa kabul etti ve siz de sabırsızlıkla kodları sitenise yerleştirmek istiyorsunuz. Bu programda yapabileceğiniz en büyük hata kuralları yeterince okumamak olur. Bir hata yaparsanız hesabınız kapanır, elinize tek kuruş para geçmez, bir daha da programa başvuramazsınız. Yani kuralları iyice anladığınızdan emin olun, anlamadıklarınızı gerek Google'a, gerek ise forumlarda danışın.

Yapılabilecek en acemice hata kendi reklamlarınıza tıklamaktır. Sitenize reklam koyulmasının amacı reklam veren ile müşterileri buluşturmaktır. Adamlar siz kendi sitenizdeki reklama basın diye yer almıyorlar bu programda. Onun için denemek için bile olsa kendi reklamlarınıza basmayın, hilelere başvurarak para kazanmaya çalışmayın.

Bir diğer klasik hata da reklamları yanlış yerleştirmek. Örneğin ben bunu yazarken kurallara göre 3 tane reklam biriminden fazlası bir sayfaya konamaz diye bir kural bulunmakta. Siz kodu alır sayfanızın her tarafına reklam koyarsanız su kısa bir sürede belli olur ve ya uyarı alırsınız, ya da uyarılmadan programdan atılırsınız.

Bu benim saydığım iki olay, kurallardan sadece ikisi, ama insanların atılmasına neden olan belki de başlıca durumlar. Kuralların diğerlerini mutlaka araştırın.